HISTÒRIA

 

 

HISTÒRIA

 

La data a recordar és dilluns 17 de novembre de 1997: Primer assaig a les 10 de la nit als locals de l’Associació de veïns i veïnes del barri Sant Marcel·lí. Diverses persones somniaven amb formar una coral en el seu barri. I d’aquell dia i d’aquell somni va sorgir un projecte que ha perdurat en el temps i ha anat creixent. El més significatiu és que encara perduren coralistes fundadors i el seu conductor i mestre Alejo Pérez Lamata, director de la Coral.

La primera actuació va tindre lloc al tradicional Concert de Nadal de la Unió, va ser el 28 de desembre de 1997, cantant tres nadales. Des de llavors la coral no ha parat de créixer en il·lusions.

Si haguérem de resumir aquests anys hauríem de dir que hem participat en les campanyes Retrobem la nostra musica, en les Festes populars del nostre barri, i també fora d'ell. Cantat en intercanvis musicals amb cors de la Comunitat Valenciana. Han estat solidaris actuant per a diverses causes benèfiques. Han homenatjat i rondat a veïns/as del barri en les Rondes de Sant Joan cada inici de l’estiu. I fins i tot han cantat en noces, encara que això no ha garantit l’èxit als nuvis, però ha ajudat a guardar un magnífic record de la cerimònia.

També podem dir que és la guanyadora del 1er Premi de interpretació global al I Certamen Popular de Corals Solidàries celebrat al IV Dia d’Àfrica a Natzaret (València) en maig de 2008.

El nostre variat repertori inclou vora un centenar d’obres en castellà, valencià i anglès: cançons populars valencianes i de folklore d’arreu del mon, polifonia clàssica, boleros, havaneres, temes dels Beatles, harmonitzacions de cançons de cantautors contemporanis com ara Serrat, Lluís Llach, Raimon, Silvio Rodríguez..., poemes d’Alberti o García Lorca... També disposem d’un repertori específic per a cantar en bodes religioses o civils i d’altres celebracions.

A l’any 2018 celebrarem el nostre 20 aniversari  amb un gran concert acompanyats per amics i col·laboradors i per la resta de membres de la Unió Musical L’Horta.


Hem caminat junts, superant-nos en el dia a dia, posant-nos metes i reptes musicals cada vegada més alts i difícils, i ací estem.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada